Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Макарівщині стартувала програма з відбудови житла

У Макарівській громаді почалась обласна програма з відбудови приватного житла, що було зруйноване в період окупації регіону.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис Вадима Токаря.

У програмі зазначається, що цього місяця в Калинівці, Липівці, Макарові, Рожеві та Ситняках розпочалися роботи з відбудови п’яти ущент зруйнованих будинків. Незабаром аналогічні роботи розпочнуться ще на п’яти об’єктах.

Початку будівництва передувала колосальна «паперова» робота, яка зовсім непомітна і у цьому випадку зайняла близько 10 місяців.

«Зазначу, наша громада – одна з найбільш постраждалих в Київській області. Ми маємо повністю зруйнованими 585 індивідуальних будинків, тому цілком зрозуміло, що потреба у відбудові житла є набагато більшою, аніж можливості бюджету. Втім, на 2023 рік заходами обласної програми з відбудови приватного житла передбачено будівництво 70 будинків у 69 громадах області, з яких 10 будуватиметься у нашій громаді», – пише Вадим Токар.

Програмою також передбачено, що будівництво нових осель здійснюється для осіб, які проживають на деокупованих територіях Київщини та втратили єдине житло.

Мова йде зокрема про родини:

• сімʼї загиблих та/або поранених внаслідок збройної агресії російської федерації учасників бойових дій;
• багатодітні сімʼї;
• сімʼї з дітьми та вагітних жінок;
• осіб пенсійного віку та людей з інвалідністю, а також осіб, які втратили працездатність.

Процес відбудови будинку в Макарові

Процес будівництва у Калинівці

Будівництво в Ситняках

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що бучанці створили експонати для місцевого музею війни.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору