Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Навчання на Київському морі: військові тренуються обороняти північні рубежі

На Північному напрямку ще зберігається загроза: напередодні Дня Військово-Морських Сил підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні, взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях на узбережжі Київського моря, де вправлялися з відбиття нападу ворожих диверсійних груп.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на допис у Telegram-каналі Новини КОС ЗСУ.

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв,  військові підрозділу національних ВМС, що діють в акваторії Київського моря, використовують сучасну техніку та озброєння, які були передані у рамках воєнно-технічної допомоги США.

«Вони оперують не лише на воді, а й виконують завдання із прикриття повітряного простору над Києвом. І на їхньому рахунку вже чимало збитих засобів повітряного нападу противника. Дається взнаки підготовка – особовий склад дивізіону катерів добре навчений, адже проходив навчання за кордоном і зараз виконує завдання, знаходячись у постійному бойовому чергуванні”, – підкреслив Сергій Наєв.

Нелегкі будні військових

За його словами, військові постійно тренуються активно діяти у обороні північних рубежів, оскільки на Північному напрямку ще зберігається як загроза ракетних та авіаційних ударів ворога, так і ймовірність появи ворожих ДРГ.

«Тренування відбуваються на постійній основі. Тож відповідно до розпорядження Президента України – Верховного головнокомандувача ЗСУ, ми свідомі того, що необхідно робити і зробимо все залежне для оборони країни на північному напрямку. Війська не повинні перебувати у статичному положенні. Лише постійні тренування є запорукою ефективної та швидкої реакції на зміни у бойовій обстановці. Тісна взаємодія різнорідних сил та засобів на воді та на суші є дуже важливою для того, щоб кожен командир підрозділу розумів свій маневр, а особовий склад був добре навченим діяти в стислі терміни і за будь-якого рівня загрози», – повідомив Сергій Наєв.

Відзнаки нашим захисникам

А сьогодні, вітаючи Військово-Морські Сили України з професійним святом, генерал-лейтенант, зокрема, зазначив, що Україна була, є й буде морською державою. Воїни  зупиняють і безжально нищать ворогів на морі, на суші та в повітрі, проявляючи незламний бойовий дух.

«Ми захоплюємося героїзмом морських піхотинців – оборонців Маріуполя, пишаємося відвагою пілотів морської авіації, які наносили ураження противнику, звільняючи острів Зміїний, надихаємося майстерністю берегових ракетників, які вправно нищать корабельний склад ворога. Завдяки Вашому вмінню воювати Одеса, Миколаїв, Херсон та інші міста півдня нашої країни залишаються під українськими прапорами! Дякую за мужність і самопожертву, які ви демонструєте в боях із російським агресором», – підкреслив Сергій Наєв.

 

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що сьогодні – День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Він установлений указом Президента України №331/2015 від 12 червня 2015 року.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Новини КОС ЗСУ

Нагору