Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нічні ворожі атаки: пошкоджено три будинки і поранено чоловіка

У ніч на 2 липня на Київщині двічі лунали повітряні тривоги – ворог атакував область дронами. Сили ППО всі БпЛА знищили, однак уламки нанесли шкоди у двох районах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що внаслідок падіння уламків ворожих безпілотників і у двох районах Київської області пошкоджено три приватні будинки.

«Власникам пошкоджених будинків буде надана вся необхідна допомога. На жаль, постраждав мешканець одного з будинків. Чоловік отримав поранення ноги. Йому надали необхідну медичну допомогу», –повідомив голова КОВА Руслан Кравченко.

За його словами, оперативні групи продовжують фіксацію наслідків нічної атаки російських загарбників.

У ДСНС України розповіли, що в одному з районів Київщини  пожежу в приватному житловому будинку успішно ліквідували  рятувальники. “На ліквідацію наслідків залучалось 11 осіб особового складу ДСНС та 4 одиниць спеціальної техніки”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок  атаки дронами та роботи ППО у ніч на 2 липня в одному з районів Київщини виникла пожежа та руйнування приватного житлового будинку.

У КМВА деталізували, що цієї ночі з початку місяця і за останні 12 днів була перша атака іранськими дронами по столиці.

«Цього разу ворог застосував БпЛА, за попередньою інформацією – баражуючі боєприпаси Shahed», – повідомив начальник КМВА Сергій Попко і розповів, що інформації щодо потерпілих чи руйнування до КМВА, за попередніми даними,  не надходило.

Загалом цієї ночі було гучно і тривожно в багатьох областях. Наші сили ППО знищили 11 повітряних цілей ворога.

«У ніч на 3 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну іранськими ударними дронами типу «Shahed» та трьома крилатими ракетами «Калібр». Пуски восьми «шахідів» здійснювались з південно-східного напрямку, «Калібрів» – з Чорного моря. Протиповітряна оборона Повітряних Сил працювала у різних областях України – в зонах відповідальності повітряних командувань «Південь», «Схід» та «Центр». Усі повітряні цілі – 8 ударних БпЛА «Shahed-136/131» та 3 крилаті ракети «Калібр» знищено!», – йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що що Бучанська громада передала два спецавтомобілі та автобус для 46-ої окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади ЗСУ.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору