Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Володимир Зеленський нагородив поліцейську з Київщини орденом «За мужність» 3 ступеня

До дня Національної поліції України Президент Володимир Зеленський нагородив кінолога Олену Петролай орденом «За мужність» 3 ступеня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київської області.

Володимир Зеленський подякував правоохоронцям за службу та участь в бойових діях разом із іншими силами оборони і безпеки України.

«Час повномасштабної війни проявляє справжній сенс і силу багатьох речей, і одна з таких речей – це служіння державі. Попри все захищати державу, попри все захищати людей, попри все дбати про безпеку на вулицях наших міст і сіл. Попри все серед перших іти у звільнені райони та забезпечувати можливість для повернення нормального життя після окупації. Я вдячний за ефективну роботу Національної поліції України та за ваше служіння державі», – сказав Володимир Зеленський.

Відомо, що до повномасштабного вторгнення Олена несла службу у Херсонській області, та згодом, коли ворог був на підступах до міста, поліцейська разом із собакою Паном приїхали на Київщину і почали роботу тут.

Кінологиня виявила бажання проводити відпрацювання на деокупованих територіях рідної Херсонщини та здійснювати допомогу у розмінуванні.

А вже у травні, коли окупанти обстріляли Херсон, Олена разом з колегами кинулась рятувати людей. У цей час почався повторний обстріл й поліцейська отримала поранення та була доправлена до медичного закладу.

Наразі Олена в строю та продовжує нести службу у Кінологічному центрі поліції в Київській області.

Глава держави подякував правоохоронцям за службу та участь в бойових діях разом із іншими силами оборони

Кінологиня Олена Петролай разом зі своїм вірним помічником

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов розповів про фіксування російських воєнних злочинів в регіоні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору