Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Наслідки нічної грози: ще майже 90 населених пунктів Київщини знеструмлені

Порвані електролінії, повалені дерева – такого лиха наробила гроза із шквальним вітром, що розгулялась вночі. Без світла повністю чи частково були майже 180 населених пунктів. Зникла світло і у багатьох споживачів у БІГ-регіоні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на опитування у власному Telegram-каналі.

Так, люди зауважували, що світло зникло у частин Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Немішаєвого, інших населених пунктів.

Загалом на Київщині вимкнулися 132 лінії та 2978 трансформаторних підстанцій.

«Через це без світла опинилися повністю 101 населений пункт і 163 – частково. Найбільше постраждали від негоди Бориспільський, Вишгородський та Бучанський райони», – повідомляє Київська ОВА.

Роботу енергетиків ускладнювала власне негода, і їм довелось чекати завершення грози.

В Ірпені з самого ранку ліквідовують наслідки негоди співробітники КП «Управління благоустрою міста» та КП «УЖКГ «Ірпінь» .

“Першочергово увага приділяється вулицям, дорожнім і пішохідним зонам, задля уникнення перешкоджання руху транспортних засобів або пішоходів”, – повідомляє Ірпінська міська рада.

Вітер звалював дерева на лінії електропередач

«Працівники ДТЕК очікують завершення грози, щоб ліквідувати аварії і відновити електропостачання», – зазначила  Бучанська міська рада.

За даними Київської ОВА, на ранок 7 липня фахівці ДТЕК відновили електропостачання та повернули світло у 57 населених пунктах, які були знеструмлені повністю, та у 118, які відключались частково.

«Спеціалісти ДТЕКу вже відновили роботу 70 ліній електропередачі та 1820 трансформаторних підстанцій. До оперативної ліквідації аварій задіяні 152 бригади у складі 511 осіб, працює 230 одиниць спецтехніки. Роботи ускладнені великою кількістю обривів через падіння дерев. Станом на 9:00 ранку залишаються ще відключеними 62 лінії та 1158 трансформаторних підстанцій. Знеструмлені 44 населених пункти повністю, 45 – частково. Без світла – 43 000 родин», – йдеться у повідомленні.

Енергетики планують завершити відновлювальні роботи сьогодні до кінця дня, якщо не погіршуватимуться погодні умови.

Роботи належить зробити ще немало

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що учора увечері гроза на БІГ-регіон, як і інші куточки Київщини, налетіла блискавично.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору