Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ельфбари й айкоси прирівняли до звичайних цигарок

Відсьогодні, 11 липня, стали чинними зміни до антитютюнового законодавства.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Держпродспоживслужбу.

Зазначається, що зміни до антитютюнового законодавства закріплені нормами Закону № 1978.

Зокрема, відсьогодні заборонено рекламу та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них; встановлено штраф у розмірі 1020 грн за реалізацію тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. У разі повторного порушення штраф зросте до 10 200 грн; забороняється куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях, так само як щодо куріння звичайних сигарок; заборонено виробництво, оптова і роздрібна торгівля та імпорт для реалізації на території України сигарет, що містять смако-ароматичні добавки (а для виробництва на експорт – можна).

«Зазначаємо, що тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, а також пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, введені в обіг до набрання чинності відповідними положеннями цього Закону, знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання, але не довше 12 місяців з дня набрання чинності цим Законом», – йдеться у повідомленні.

Забороняється продаж цигарок з низкою ароматичних добавок

ДОВІДКА ДЕРЖСПОЖИВСЛУЖБИ. Норми антитюнового законодавства обґрунтовуються на Рамковій конвенції ВООЗ щодо боротьби з тютюном та Директиві 2014/40/ЄС, які передбачають обмеження на застосування в тютюновій індустрії маркетингових технологій, спрямованих на підвищення привабливості тютюнових виробів, стимулювання продажу та створення ілюзії меншої шкоди.

Реклама також забороняється

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що якщо вам виповнилося 25 чи 45 років у період з 13 березня 2020-го по 24 січня 2022 року, і ви досі не вклеїли нові фото у паспорт – зробіть це до 1 серпня, інакше паспорт-книжечку вам замінять на на id-картку.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору