Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Президент Південної Кореї відвідав Ірпінь та Бучу

Під час першого в історії відносин України і Південної Кореї Президент Республіки Корея Юг Сок Йоль сьогодні, 15 липня, побував в Ірпені та Бучі.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду та з посиланням на Telegram-канал Офісу Генпрокурора.

Зазначається, що в Ірпені йому показали, зокрема, «Ірпінські Липки», зруйновані у березні 2022 року росіянами.

«Завдяки наполегливості влади, мешканцям Ірпіня та міжнародній підтримці місто відбудовують. Ми впевнені, що всі наші території теж відродяться», – зауважила в Твіттері перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Президент Республіки Корея Юг Сок Йоль побував в Ірпені

Також пан Юн Сок Йоль разом з Генпрокурором Андрієм Костіним відвідали Бучу.

«Генеральний прокурор Андрій Костін показав Президенту Південної Кореї Юн Сок Йолю та його дружині місця злочинів, скоєних російськими військовими під час окупації Бучі в березні 2022 року. Андрій Костін подякував Президенту Юн Сок Йолю за його тверду позицію та наголосив, що світова спільнота не має права миритися з масштабними нападами на цивільне населення», – зазначається у Telegram-каналі Офісу Генпрокурора.

Під час візиту у Бучу

 В Укрінформі зазначають,що Юн Сок Йоль прибув в Україну з неоголошеним візитом. Відвідавши Бучу та Ірпінь, він також ушанував пам’ять загиблих у війні українських військовослужбовців.

 За словами  Президента України Володимира Зеленського, Президент Республіки Корея Юн Сок Йоль та перша леді Кім Кон Хі вперше в історії відносин обох країн відвідали Україну.

«Під час цього візиту ми обговорюємо все те, що важливо для нормального і безпечного життя людей, для міжнародного порядку, заснованого на правилах. Повернення депортованих дорослих і дітей, реалізація #ФормулаМиру та підготовка Глобального саміту миру, продовольча й енергетична безпека та економічна співпраця… Впевнений, що разом ми дамо більше сили нашим народам і глобальним позиціям України та Республіки Корея», – зазначив у своєму Telegram-каналі Володимир Зеленський.

Також Президент України Володимир Зеленський та Президент Республіки Корея Юн Сок Йоль зробили заяви для представників ЗМІ.

 

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Ірпінська громада планує тісно співпрацювати з UNICEF Ukraine.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих ресурсів

Нагору