Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Двох рятувальників з Київщини судитимуть за державну зраду

У лютому 2022 року двоє пожежників-рятувальників в окупованому Іванкові добровільно перейшли на бік ворога.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Прокуратуру Київської області.

Зазначається, , що після повномасштабного вторгнення рф на територію України, і зокрема, півночі Київської області у лютому 2022 року, двоє пожежників-рятувальників 41 Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Київській області, які лишилися в окупованому Іванковів,  добровільно перейшли на бік ворога, зрадивши державі та українському народові. Це встановило розслідування.

Як і те, що одного зі зловмисників окупанти призначили заступником начальника пожежної частини.

«Співпрацюючи з ворогом, вони мали певні привілеї. Разом з військовослужбовцями рф вільно пересувалися населеним пунктом на транспортних засобах з позначкою «V». Водночас місцевим жителям було заборонено пересуватися вулицями селища. Як оплату за надання представникам збройних сил рф допомоги вони отримували від них продукти харчування, цигарки та алкоголь», йдеться у повідомленні.

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Вирок суду ці особи очікуватимуть під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що СБУ викрила екс-нардепа, який просив у путіна визнання «л/днр».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору