Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Побачити на власні очі наслідки рашистських злочинів: міжнародні візити до Бучі

Результати відбудови та покарання винних у воєнних злочинах: про це сьогодні говорили гості БІГ-регіону – адміністраторка USAID Саманта Пауер та Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду та з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Обидва візити відбулися сьогодні, 19 липня.

Зокрема, розповідаючи про візит до Бучі Саманти Пауер — адміністраторки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), у Бучанській міській раді зазначили, що пані Пауер приїхала, аби познайомитися та побачити на власні очі результати відбудови.

Саманта Пауер у Бучі

«Розпочали з легендарної вулиці Вокзальної, на якій разом з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим показали, як працює програма «єВідновлення», – йдеться у повідомленні.

А Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар прибув до Бучі у супроводі Генпрокурора Андрія Костіна, який показав гостю місця російських злочинів у Бучі та розповів про те, що у Бучанському районі було вбито понад 1400 цивільних, а ще більше зазнали тортур.

«Сьогодні Буча – вільне й безпечне місто. Та ми ніколи не забудемо про страшні масові вбивства мирних людей, які чинили тут російські війська Україна має дві основні цілі: зупинити російську агресію та покласти край безкарності рф за міжнародні злочини. Кремлівський режим є загрозою для всього світу. Тому весь світ має діяти спільно та скоординовано, щоб притягнути керманичів режиму та їхніх поплічників до відповідальності за все скоєне ними зло», – наголосив Андрій Костін.

Під час візиту до Бучі Прем’єр-міністра Ірландії Лео Варадкара

За його словами, подібні випадки фіксуються і в інших звільнених містах. Системність цих злочинів свідчить про те, що агресор переслідує українців через національну ідентичність та проукраїнську позицію.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Президент Південної Кореї відвідав Ірпінь та Бучу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору