Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Які «послуги» надають дуби в Ірпені?

Під час інвентаризація старовікових дубів в Ірпені  ГО «Зелена Хвиля» нарахувала 13 дерев «поважного віку». Екологи хочуть підрахувати їхню корисність.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду

Зазначається, що в Ірпені обстежили 13 дубів різного віку, які ростуть у місті століттями. У місті ростуть дуби, якім – від 300 до 650 років.

«Обстежені дерева планують внести у спеціальну програму i-Tree eco. Вона порахує скільки кисню та інших екопослуг надають місту ці дерева», – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА.  i-Tree Eco дозволяє оцінювати низку екосистемних послуг дерев як у відповідних одиницях виміру, так і в грошах, що створює чудові можливості для адвокації важливості зелених зон у населених пунктах.

«Із 2006 року додаток широко використовується муніципалітетами у США та країнах більшості континентів світу.  Кожна громада може розпочати свої інвентаризаційні проєкти на платформі, облікувати місцеві дерева та створювати власну базу даних екосистемних послуг дерев для прийняття рішень із адаптації громади до негативних проявів зміни клімату», – зазначає Український екологічний клуб «Зелена хвиля».

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що домашні тварини також приносять неабияку користь, допомагаючи людям отримувати позитивні емоції. Тож візьміть додому кошенятко!

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору