Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Хто загинув у ДТП»: виявлена нова шахрайська схема

Аферисти масово надсилають на  Facebook-сторінки повідомлення з таким текстом: «Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…».

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на офіційний Telegram-канал Департаменту кіберполіції.

Зазначається, що шахраї не лише надсилають такі спам-повідомлення користувачам Facebook, а й тегають публічні сторінки.

«Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви отримали таке повідомлення, варто діяти таким чином:

  • у жодному разі не переходьте за посиланням сумнівного типу;
  • надішліть скаргу на допис;
  • заблокуйте джерело його поширення.

Якщо ж ви все ж повелись на такий допис і в результаті стали жертвою шахраїв та втратили доступ до своєї Facebook-сторінки у соцмережі — зверніться до кіберполіції або інших компетентних органів.

Корисний контакт. Звернутися до кіберполіції можна через форму зворотнього зв’язку за посиланням. Телефон Для довідок за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотнього зв’язку: 0800 50 51 70.

Не потрапте “на гачок” шахраїв!

Раніше Інформатор БІГ розповідав, яким чином звернутися до міжнародних організацій, які надають фінансову допомогу українцям, які опинилися в біді через російське вторгнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору