Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Корисне

Київський іподром запрошує на змагання коней расистих порід

30 липня на Київському іподромі пройдуть змагання коней рисистих порід.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську міську раду.

Загалом відбудуться вісім заїздів, у яких візьмуть участь 40 рисаків.

«Випробування коней рисистих порід – це багаторічна традиція Київського іподрому, де збираються найкращі представники рисистих порід для демонстрації їх потужності, грації та швидкості. На випробуваннях будуть представлені коні різних рисистих порід, які підготовлені до перегонів на різних дистанціях. Під час цього заходу гості матимуть унікальну можливість насолодитися красою і грацією рисистих коней та побачити їх професійних наїзників у дії», – розповіли в КП «Київський іподром».

Зазначається, що випробування коней рисистих порід є важливим етапом у розвитку кінного спорту.

Захід відбудеться на Київському іподромі (проспект Академіка Глушкова, 10).

Початок: о 12:45. Вхід на територію іподрому безоплатний. Задля безпеки за сигналом повітряної тривоги відвідувачі мають негайно покинути територію та прямувати до найближчого укриття (станція метро «Іподром»).

Нагадаємо, Київський іподром — це один з останніх в Україні іподромів, завдяки існуванню якого в Україні збереглась та розвивається галузь рисистого конярства.

Змагання на Київському іподромі

Збудований він у 1962-1969 роках інженерами В. В. Кобкіним і Г. П. Абросимовим за проєктом архітекторів В. Н. Шермана, Г. П. Маркитян, Ю. Н. Піскуненка та І. С. Телюка.

Іподром займає площу 45 гектарів і знаходиться на проспекті Академіка Глушкова, 10, а розташований він навпроти льодового стадіону, поряд з територією Національного експоцентру України і житлового масиву Теремки.

На Київському іподромі побудовано 9 капітальних стаєнь, на 40 денників кожна. Кожна стайня має запряжний манеж, а також кімнати для зберігання спеціального інвентарю.

Головне Скакове поле іподрому має три доріжки, кожна з яких має своє призначення:
• Перша (внутрішня) доріжка служить для тренувань коней. Вона має граншлаковое покриття, а її розміри становлять 1477 м у довжину і 20 м завширшки.
• Друга доріжка призначена для забігу коней риссю, її використовують як для тренінгу коней, так і для випробувань. Назва цієї доріжки — призова. Вона покрита ґрунтом, який за своєю структурою близький до чорнозему. Довжина другої доріжки становить 1600 м, а ширина — 30 м.
• Третя доріжка називається скаковою, її призначення — зберегти і напрацювати мускулатуру коней. По зовнішньому периметру доріжка покрита піском, а по внутрішньому травою. У довжину вона становить 1800 м, а в ширину — 25 м.

У центрі поля обладнані майданчики для конкуру (змагання з подолання перешкод) і для виїздки спортивних коней.

Випробування коней рисистих порід – це багаторічна традиція Київського іподрому

Відомо, що навесні 2014 тодішній голова КМДА Бондаренко В. Д. збирався віддати територію Київського іподрому під будівництво торгово-розважального центру фірмі «Ікея», але місцеві активісти одразу виступили проти цієї ідеї, тому процес зупинився.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі відзначать День Української Державності.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору