Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині облаштували понад 1200 укриттів – КОВА

На території Київської області для закладів освіти облаштували 1249 укриттів, які загалом можуть вмістити майже 268 тисяч людей.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на заступницю начальника Київської обласної військової адміністрації Жанну Осипенко.

За її словами, переважна більшість захисних споруд в освітніх закладах області – найпростіші укриття. До того ж є 126 протирадіаційних укриттів.

“Найважливіше – це облаштування укриттів: будівництво, капітальні ремонти, поточні ремонти як найпростіших, так і протирадіаційних укриттів”, – сказала Жанна Осипенко.

Минулого року на дистанційному навчанні перебувало 7% шкіл області, а вже цьогоріч було поставлено завдання, щоб 1 вересня всі діти мали змогу навчатися в очному форматі.

Важливо, що у закладі не може бути одночасно більше учнів, ніж є місць у сховищі. Тому, щоб забезпечити повне відвідування, укриття повинні вміщувати всіх присутніх.

Жанна Осипенко також додала, що же розпочалось будівництво укриттів у Великодимерській, Українській, Бородянській громадах. Найближчим часом стартує будівництво у Броварській громаді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині шукають благодійників для відновлення ліцею.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору