Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Зеленський звернувся до українців із нагоди Дня Державності

28 липня Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України з нагоди Дня Української Державності та 1035-річчя від Дня Хрещення Русі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на його пресслужбу.

“Сьогодні ми відзначаємо День Державності, вже вдруге в умовах повномасштабної війни. І всі ми прагнемо, щоб уже наступного року відзначали цей день так само у своїй вільній столиці, так само з нашими героями, але уже з перемогою. З перемогою, яка стане початком заслуженого і справедливого миру для всієї нашої землі, для всіх наших людей”, – сказав Зеленський.

За його словами, лише перемога над неволею дає справжню свободу, а сила цієї перемоги визначає міцність і тривалість миру.

Він також наголосив, що більш ніж тисячолітня історія української державності говорить про те, що потрібно саме перемагати.

“Не зупинятися, а перемагати, не торгуватися, а перемагати, не покладатися на примхи долі, а перемагати і будувати таку сильну державу, щоб її потенціал та здатність себе захистити, віра наших людей у себе, зброя в руках українців та єдність усіх разом в державі гарантували збереження державності України та неповторення агресії проти нашої держави”, – пояснив президент.

До того ж Зеленський звернув увагу на те, що перемога України у війні має бути такою, аби спроби окупантів повернутися не йшли далі таких планів.

“Ми не віримо, що Росія не захоче повернутися з агресією навіть після того, як ми виженемо окупантів з усією нашої землі. Але перемога України може і має бути такою, щоб будь-які спроби ворога повернутись не йшли далі хворої фантазії тих божевільних, що виношують подібні плани”, – заявив Зеленський.

Він також додав, що саме державність є відповіддю України на потребу в безпеці та мирі. Державність важко захищати, однак ще важче повернути, коли вона втрачається.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі відзначать День Української Державності.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору