Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

24 підприємці Київщини отримали кошти від держави для підтримки власного бізнесу

24 мешканці Київщини стали черговими переможцями програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» та отримали мікрогрант на старт або розвиток власного бізнесу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням  на Київську обласну військову адміністрацію.

«Грантові кошти планують спрямувати на відкриття кав’ярень, продуктових магазинів, медичних кабінетів загальної практики, швейних майстерень і цехів, а також у сферу будівництва», – йдеться у дописі.

Цьогоріч позитивні рішення щодо отримання мікрогранту отримали 310 переможців із пристоличного регіону.

Загалом за час дії програми з липня 2022 року на Київщині прийнято 537 позитивних грантових рішень на суму понад 118,5 млн грн. Завдяки схваленим бізнес-проєктам передбачено створення близько 1 127 нових робочих місць.

Усі мешканці області, хто має бізнес-ідею та бажає її втілити, можуть подати заявку для отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Розмір гранту за цією програмою складає від 50 тис. до 250 тис. грн. Сума залежить від запланованої кількості створення робочих місць.

Детальну інформацію щодо можливості отримання фінансування від держави – за посиланням.

Наразі також здійснюють прийом заяв щодо надання мікрогрантів для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя. Вони мають можливість отримати до 1 млн грн. Інформація – тут.

Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» можна через портал Дія.

Київська обласна військова адміністрація наголошує, що особи, які отримали відмову у фінансуванні в минулих періодах, можуть подати заявку повторно. Кінцевий термін проєкту –19 листопада 2023 року.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що роботодавці можуть отримати фінансову допомогу за працевлаштування ВПО.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору