Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Військові, які збивають «Шахеди» на Київщині, скаржаться на недоплати

Військові Нацгвардії, які у складі ротної групи збивають ворожі дрони над критичною інфраструктурою Київщини, скаржаться, що не отримують доплату.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на «Українська правда».

За інформацією видання, військові запевняють, що, за окремим наказом військової частини 3101, вони виконують бойове завдання, зокрема, прикривають повітряний простір об’єкта критичної інфраструктури і відбивають удари росіян по цьому об’єкту.

Згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ № 37 від  26.01.2023, додаткова винагорода у 30 тисяч гривень має виплачуватись безпосередньо тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання «з протиповітряного прикриття та наземної оборони об’єктів критичної інфраструктури».

У свою чергу, військові в/ч 3101, що збивають російські дрони на Київщині, кажуть, що з лютого 2023 їм припинили виплати додаткових коштів. Наразі вони отримують лише базові 20 тисяч гривень.

«Захисники декілька разів звертались до свого керівництва щодо причин невиплат. В одній з відповідей, яка є в розпорядженні УП, йдеться про те, що група військових нібито залучені не до протиповітряного прикриття, а лише до охорони об’єкта. «Українська правда» зверталась по коментар до командувача в/ч 3101 В’ячеслава Сивка, а також пресслужби Національної гвардії. Редакція запитала, чому військовим не виплачують додаткові гроші, чи звертались вони із рапортами через це і чи вживаються якісь заходи, щоб вирішити питання. Пресслужба обіцяла надати відповідь. Однак протягом двох тижнів вона так і не надійшла», – йдеться в дописі.

Як зазначає видання, Командир військової частини відмовився коментувати питання особисто, при цьому наполягаючи на тому, що редакція має дочекатись відповіді пресслужби, оскільки «неправильна інформація може використовуватись ворогом».

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що очільник Київської ОВА розповів про наслідки чергової ворожої атаки росіян на Київщину.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору