Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Спекотні вихідні: як уникнути теплового удару

Синоптики прогнозують, що кінець цього тижня буде спекотним. Тож варто подбати про кліматичну безпеку на вулиці і в автвці.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на патрульну поліцію Київщини.

Зазначається, що теплового удару чи перегрівання у спекотні дні можна уникнути, дотримуючись низки правил.

Також варто звернути увагу на “теплову безпеку” під час користування автівкою.

Отже, патрульні радять:

  • пийте достатньо води, навіть, якщо не відчуваєте спраги бо ж саме у спеку тіло швидко втрачає вологу;
  • намагайтеся якомога менше бути на вулиці у найспекотнішу частину дня — ополудні. Якщо ж ви на вулиці — тримайтеся тіні, носіть одяг із натуральних тканин та не забувайте про капелюх;
  • не залишайте дітей, літніх людей або домашніх тварин в зачинених автівках. Температура всередині під час спеки подвоюється за кілька хвилин;
  • завжди тримайте в машині необхідний запас ліків, якими ви зазвичай користуєтесь та кілька пляшок води. Краще використовуйте скляні чи  металеві пляшки, бо під час нагрівання пластику у воду потрапляють шкідливі речовини.
  • правильно обирайте час для тривалих поїздок — найкраще їхати або рано-вранці, або ввечері, коли спека спаде, адже дах автомобіля також нагрівається.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що маленькі діти досить чутливі до підвищення температури. Якщо необхідна поїздка з малюком в авто – батькам варто підготуватись.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору