Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Одна з громад Київщини заборонила утримувати вдома більше чотирьох улюбленців

У селі Вороньків влада встановила обмеження на кількість  домашніх улюбленців, зокрема, вдома тепер можна буде тримати не більше чотирьох котів та не більше трьох собак.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Вороньківської селищної ради.

Зазначається, що нові правила поводження з тваринами розробили з метою врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми, свійськими тваринами та птицею. Водночас для забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану території громади відповідно до законів України.

Згідно з новими правилами, відтепер утримувати вдома можна:

котів у приватному секторі – не більше чотирьох тварин (у разі перевищення граничної кількості тварин дозволяється їх утримання за можливості забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог законодавства і цих Правил, з обов’язковим отриманням письмової згоди від сусідів);
котів у багатоквартирних житлових будинках – не більше трьох тварин (у разі перевищення граничної кількості тварин дозволяється їх утримання за можливості забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог законодавства і цих Правил, з обов’язковим отриманням письмової згоди від сусідів суміжних квартир);
собак у приватному секторі – не більше трьох тварин (у разі перевищення граничної кількості тварин дозволяється їх утримання за можливості забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог законодавства і цих Правил, з обов’язковим отриманням письмової згоди від сусідів);
собак у багатоквартирних житлових будинках – не більше двох тварин (у разі перевищення граничної кількості тварин дозволяється їх утримання за можливості забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог законодавства і цих Правил, з обов’язковим отриманням письмової згоди від сусідів суміжних квартир);
інші домашні тварини – дозволяється їх утримання за можливості забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог законодавства і цих Правил, не порушуючи законних прав та інтересів інших фізичних і юридичних осіб.

Нагадаємо, що через спалах африканської чуми свиней, що стався у мисливському господарстві «Карань», Вороньківська сільська рада звернулася до мешканців села та порадила не випускати надвір котів та собак, адже всі знайдені на вулиці тварини мали бути виловлені та знищені шляхом евтаназії у триденний строк, до 30 липня. У своєму зверненні виконком стверджував, що рішення було прийняте спеціальною комісією при Бориспільській РДВА.

Тоді таке рішення швидко набуло розголосу та обурило не лише мешканців Вороньківської ОТГ, а й інших громад Бориспільщини.

Згодом голова РДА Руслан Дяченко заперечив необхідність вбивства котів і собак у Воронькові.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як уникнути теплового удару.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору