Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ворожі удари по Покровську: 5 осіб загинуло, 31 травмовано

Сьогодні, 7 серпня, приблизно о 19:15 рашисти знову спрямували атаку на мирних жителів. Цього разу – на звичайний житловий будинок.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на МВС України та інші офіційні джерела.

За даними внаслідок ракетних ударів по Покровську Донецької області станом на 21: 50 загинуло 5 осіб, до 31 людина травмована. Серед них – 19 співробітників поліції, 5 рятувальників ДСНС та 1 дитина. Триває розбір завалів.

“Ворог використав проти цивільних людей керовані авіабомби та касетні боєприпаси. Внаслідок ударів авіабомбами загорівся приватний будинок. Загинули 45-річна жінка і 65-річний чоловік. Ще двоє цивільних отримала травми.  Коли на місце влучання приїхали правоохоронці та надзвичайники, противник здійснив повторний обстріл касетними боєприпасами”, – зауважив очільник МВС Ігор Клименко.

Поранених прагнуть якнайшвидше доправити до медзакладів

“Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області”, – зазначають в МВС України.

“Місто Покровськ, Донецька область. Донбас, від якого Росія намагається залишити тільки розбите й обпалене каміння. Два ракетні удари. Влучання по звичайному житловому будинку. На жаль, є жертви. На місці – рятувальники та всі необхідні служби. Триває порятунок людей. Мусимо зупинити російський терор. Кожен, хто бʼється за свободу України, рятує життя людей. Кожен у світі, хто допомагає Україні, разом із нами переможе терористів. Росія відповідатиме за все, що накоїла в цій страшній війні”, – прокоментував Президент Володимир Зеленський.

 

За фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України) за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування.

В Офісі Генпрокурора зауважують, що рф обстріляла житлову забудову Покровська. ймовірно із застосуванням ракет «Іскандер».

Порятунок з висоти

«Внаслідок обстрілу зруйновано декілька квартир та перекриття між верхніми поверхами будинку, в одній з квартир зайнялась пожежа. Крім того, вже через півгодини стався обстріл ще одного цивільного об’єкту, що розташований поруч із даним житловим будинком. Пошкоджені торговельні заклади та інші об’єкти. На даний час на місцях влучання ворожої зброї працюють рятувальники і правоохоронці. Остаточна кількість постраждалих наразі з’ясовується. Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф», – зазначають в Офісі Генпрокурора.

Рятувальні роботи тривають

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на сьогодні, 7 серпня, загальні бойові втрати противника з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну орієнтовно склали 250240 осіб.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору