Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Тхеквондист з Ірпеня візьме участь у Всесвітній гімназіаді у Ріо-де-Жанейро

З 19 до 27 серпня чемпіон України з тхекводно Давида Цимбаровича, що з Ірпеня, братиме участь на других Всесвітніх учнівських спортивних іграх, як єдиний представник України по тхеквондо ВТФ.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на допис мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що він єдиний представник України по тхеквондо ВТФ на других Всесвітніх учнівських спортивних іграх (Всесвітній гімназіаді) серед учнів 13-15 років.

Народився хлопець 15 березня 2008 року в місті Ірпінь. Розпочав свій спортивний шлях у тхеквондо з 2015 року, коли вступив до Ірпінської дитячо-спортивної школи до клубу «Імператор».

«Завдяки невтомній праці, Давид здобув перше місце на чемпіонаті України з тхеквондо та долучив до свого ім’я ряд найвищих досягнень,є переможцем міжнародних і всеукраїнських змагань.

У 2023 році Давид переміг на п’ятій літній гімназіаді України, підтвердивши свій високий рівень підготовки. Завдяки своєму видатному виступу, він став кандидатом в майстри спорту по тхеквондо, чим заслужив визнання та повагу у спортивному середовищі», – пише очільник міста.

Наступний важливий крок у кар’єрі спортсмена – це його участь у збірній України на другій Всесвітній гімназіаді у Ріо-де-Жанейро.

Відомо, що перші такі змагання провели у 2021 році в Белграді (Сербія). Учні 13-15 років із 36 країн змагалися в чотирнадцяти видах спорту. Цього разу програму розширено до 18 видів спорту, а кількість країн-учасниць зросла до пʼяти десятків. Всього у змаганнях прийме участь 2500 спортсменів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 16 серпня село Мощун відвідала моніторингова група проєкту з відновлення «Пункту здоровʼя» на чолі з представником уряду Великої Британії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору