Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Олена Зеленська в Данії зустрілась з родиною переселенців з Бучанського району

Перша леді України Олена Зеленська разом із Президентом Володимиром Зеленським з робочим візитом відвідала Данію, де також зустріла родину з Бучанського району. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Офісу президента.

Зазначається, що Олена Зеленська та кронпринцеса Мері взяли участь у церковній службі в соборі м. Гадерслев. Богослужіння відбулося на знак підтримки українського народу й до нього долучилися вимушені переселенці з України, які знайшли прихисток у Данії.

Там Олена Зеленська зустрілася із родиною Наталії Ірзи – української переселенки з смт Клавдієво-Тарасове Бучанського району, яка з трьома дітьми приїхала в Гадерслев наприкінці травня 2022 року. 

«У кожній країні, де буваю з робочими візитами, завжди стараюся зустрітися з нашими переселенцями, особисто дізнатися, як вони. Бо нам дуже важливо знати, що наші співвітчизники не лише в безпеці, а й отримали необхідну допомогу та розуміння. Після російського повномасштабного вторгнення українська спільнота Данії збільшилася майже на 40 тисяч людей», – сказала Олена Зеленська.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Київській області відновили 187 зруйнованих росіянами закладів освіти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору