Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Акція «Біжу за мову» відбудеться онлайн

Акція «Біжу за мову» змінює свій формат й із міркувань безпеки відбудеться онлайн. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на пресслужбу Київської міської ради.

Зазначається, що учасники можуть бігти не лише 24 серпня, а й в будь-який інший день до 1 вересня.

«Безпека кожного учасника для нас пріоритет. Події останніх днів, консультації з міською владою та рекомендації від КМДА не залишили сумнівів – мусимо вжити ще більших заходів безпеки, щоб уникнути скупчення. Тож ми змінюємо формат заходу та закликаємо всіх учасників бігти онлайн у своєму місті й районі неподалік від укриття», — пояснюють організатори.

До того ж учасників забігу закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та попередньо ознайомитись із тим, скільки часу знадобиться, щоб вчасно дістатися до безпечного місця. А після оголошення тривоги не продовжувати бігти дистанцію та одразу вирушати до укриття.

«Номери учасників, медалі з вказанням кілометражу дистанції, листівки та інший вміст стартового набору можна отримати в пунктах видачі слотів в укритті з 09:00 до 18:00 з 23 до 26 серпня (локацію повідомлять кожному листом на пошту)», — зауважили у пресслужбі Київради.

Інформатор БІГ нагадує, що головна мета забігу – підтримати співгромадян, які наразі знаходяться в окупації та не можуть спілкуватися українською під страхом смерті, а також тих, хто на прифронтових територіях боїться осуду, помилок і думає, що вчити українську вже пізно.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у БІГ-регіоні вже відновлено понад 7 тисяч зруйнованих об’єктів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору