Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У центрі Ірпеня підняли прапор кримськотатарського народу

22 серпня на центральній площі Ірпеня замайорів прапор кримськотатарського народу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на допис очільника міста Олександра Маркушина.

На урочистій церемонії були присутні очільник ГУР Кирило Буданов та голова Православної Церкви України Епіфаній.

До того ж до Ірпеня прибули лідери кримськотатарського народу, зокрема: голова Меджлісу Рефат Чубаров, представниця президента в АР Крим Таміла Ташева та перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Захід розпочали з хвилини мовчання у пам’ять про загиблих кримських татар, яких вбили окупанти. Також згадали імена перших жертв російської агресії у 2014-му: Решат Аметов – перший закатований цивільний, Сергій Кокурін та Станіслав Карачевський – українські військові, які загинули при окупації Криму.

«Підняття кримськотатарського прапора у нашій громаді – перша урочиста подія третього Міжнародного саміту Кримської платформи, який пройде 23 серпня у Києві. Це велика міжнародна подія. Світові лідери та профільні експерти разом з українськими політиками та спеціалістами збираються разом, щоб дослідити можливості України для звільнення Криму.

Кримськотатарський прапор – полотно небесного кольору з золотою тарах-тамгою, був затверджений 1917 року першим Курултаєм у Бахчисараї. Проте чимало разів цей народний символ піддавався заборонам. Востаннє це трапилось у 2014-му, коли росіяни зухвало окупували Крим», – пише мер. 

Цей прапор буде майоріти на Центральній площі Ірпеня до повної деокупації Криму.

Кримськотатарський прапор відтепер у центрі міста

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що акція «Біжу за мову» відбудеться онлайн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору