Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Норвезький прем’єр-міністр та литовський президент відвідали Бучу 

Бучу часто відвідують високі іноземні гості, аби осягнути масштаб злочинів рф. У День Незалежності України до міста завітали норвезький прем’єр-міністр Йонас Гар Стере та литовський президент Ґітанас Науседа. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що пан Стере, кий у Бучі вперше,  ознайомився з містом, і, зокрема, побував на легендарній вулиці Вокзальній.

“Разом з віцепрем’єр-міністром Олександром Кубраковим та головою КОВА Русланом Кравченком розповіли іноземному гостю про найкращі практики відбудови зруйнованих будівель і показали результати відновлень. А Президент Литви пан Науседа зустрівся з бучанцями, які пережили окупацію, аби особисто почути, як українцям вдається переживати цей біль. Він зазначив, що весь литовський народ підтримує нас у цій боротьбі”, – йдеться у повідомленні.

Іноземні гості також відвідали  Храм Святого Апостола Андрія Первозванного, де дізналися  про наслідки російської окупації і побачили шокуючі знімки військових злочинів. Разом вшанували пам’ять невинно вбитих бучанців.

Також, як повідомила Київська ОВА, Ґітанас Науседа та начальник КОВА Руслан Кравченко взяли участь у відкритті відновленого дитсадока «Рута», зруйнований внаслідок агресії рф. Саме литовські партнери взяли на себе всі витрати з відбудови дитячого садка.На це уряд Литви виділив 4,4 млн євро.

“До вторгнення росіян це був один із найбільших дошкільних закладів в Ірпінській громаді. Через обстріли та пожежі заклад було пошкоджено на 75%. Зруйнована покрівля, частково – зовнішні та внутрішні стіни, розбиті вікна і двері, фасад, меблі, кухонне приладдя тощо. Відновлений садок став ще сучаснішим, просторішим. Тут добудований третій поверх, обладнані нові просторі приміщення, сучасна кухня, облаштоване укриття. Його зможуть відвідувати 500 дітей”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Президент Португалії відвідав Бучу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору