Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Тримаймося: температура б’є рекорди

Учора, 27 серпня, у столиці зафіксували відразу три температурні рекорди.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Укргідрометцентр.

Зазначається, що температурні рекорди зафіксовано завдяки спостереженням метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Рекорд перший. Ніч на неділю у Києві була найтеплішою: стовпчик термометра не опустився нижче +21,3°С. Попереднє рекордне значення 2022 року перевищено на 0,8°С.

Рекорд другий. 27 серпня максимальна температура повітря після полудня досягла +33,3°С. Таким чином спека повторила попередній рекордний показник, який був зафіксований  у1943 році.

Рекорд третій. Середньодобова температура повітря у неділю виявилась найвищою за час проведення спостережень. Стовпчик термометра сягнув  +26,9°С.  Це перевищило попередній рекорд, зафіксований торік, відразу на 2,3°С, а кліматичну норму – на 8,0°С.

Також зазначається, що 29-31 серпня – надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що з 25 до 27 серпня на території Київщини – надзвичайний рівень пожежної небезпеки. але, як бачимо, небезпечний період триває.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору