Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Будівельне сміття на Київщині використовують для відбудови будинків

З відходів зруйнованих під час боїв багатоповерхівок у Гостомелі планують збудувати нові будинки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Texty.org.

Франція пропонує повторно використати будівельне сміття за технологією, відпрацьованою в Бейруті, де відбудовували порт після вибуху у 2020 році. В Україні це вперше застосують саме у Гостомелі.

Французька компанія вже демонтувала у Гостомелі чотири зруйновані росіянами будинки на три і п’ять поверхів. Будівельне сміття розібрали на фракції: залізобетон, цегла, метал, пластик, дерево, скло, азбест. Залізобетон і цеглу подрібнили. Їх використають при будівництві нового житла. Важливо, що азбест запакували й вивезли на окремий полігон, де його зберігають, адже він шкідливий для людей і довкілля.

Нагадаємо, що демонтаж зруйнованих багатоповерхівок почали 23 січня 2023 року. За вісім тижнів 20 працівників будівельної компанії розібрали й переробили всі чотири будинки. Розбирали вручну й за допомогою техніки, кранів. Із чотирьох будинків вийшло 15 тис. тонн будівельного сміття.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бузовій відновили зруйнований росіянами будинок.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору