Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Пʼять громад Київщини отримають понад 200 млн гривень за умови співфінансування

218 млн гривень на відновлення отримають п’ять громад Київської області – Бучанська, Броварська, Вишгородська, Гатненська та Ірпінська.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на постанови №925 “Про внесення змін у додаток 1 до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України”.

Зазначається, що для кожної з громад, які отримають гроші на відновлення, встановлено обсяг співфінансування проєктів з місцевого бюджету – щоб були задіяні не лише кошти західних партнерів. Найбільшу субвенцію серед громад, що потрапили у розподіл грошей, отримає бюджет Бучанської міської громади, а найменшу – Ірпінської.

“Ухвалюємо важливу постанову про перерозподіл субвенції в 1,7 млрд гривень на реалізацію проєктів відновлення в регіонах. Це кошти Європейського інвестиційного банку, які ми спрямовуємо на підконтрольні Україні території в бюджети міських, сільських і селищних громад”, – пояснив прийняття постанови Прем’єр-міністр.

Згідно додатку до згаданої постанови, бюджети деяких громад Київської області разом отримають 218 млн 34,645 тис. гривень субвенції з державного бюджету за умови мінімального співфінансування проєктів відновлення з місцевих бюджетів у сумі 43 млн 606,929 тис. гривень.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінь передав автобус 243 батальйону Територіальної оборони.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору