Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Понад п’ять тисяч безробітних доєдналися до відновлення Київської області

У рамках державного проєкту “Армія відновлення” майже 48 тис. безробітних, серед яких понад п’ять тисяч жителів Київщини, отримали 305 млн грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Міністерства економіки України.

Зазначається, що наразі проєкт працює вже у 19 регіонах країни:

Серед лідерів:

 • Харківська область — 9180 осіб;

 • Полтавська область — 7037 осіб;

 • Донецька область — 5734 особи;

 • Чернігівська область — 5152 особи;

 • Київська область — 5140 осіб.

У межах проєкту безробітні громадяни виконують суспільно корисні роботи, які залежать від потреб конкретного регіону, зокрема: забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій, плетіння маскувальних сіток, розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги, пошиття одягу та ремонту військової амуніції тощо.

Оплата їхньої праці складає 6700 гривень і не може бути нижчою за мінімальну зарплату. Додатково такі роботи можуть дофінансовувати з обласних бюджетів.

Нагадаємо, проєкт «Армія відновлення» запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт. З безробітними укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що будівельне сміття на Київщині використовують для відбудови будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору