Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У БІГ-регіоні спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей

На Київщині зареєстрували спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію вихованців 6-и приватних дитячих садочків Бучанського та Фастівського районів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Центр громадського здоров’я України.

«Спалах гострої кишкової інфекції, пов’язаний з компанією, яка забезпечувала заклади освіти харчуванням. За даними Київського обласного Центру контролю та профілактики хвороб (далі – ОЦКПХ), станом на 1 вересня зареєстровано 18 випадків серед дітей віком від 2 до 6 років, які напередодні вживали продукти харчування, доставлені в дитячі заклади кейтеринговою компанією. Наразі 17 дітей перебувають на стаціонарному лікуванні, ще 1 дитина — у відділенні інтенсивної терапії. Фахівці Київського ОЦКПХ  розпочали епідеміологічне розслідування з метою встановлення ймовірного джерела та факторів інфікування та проведення протиепідемічних заходів для локалізації спалаху. Також проводяться лабораторні обстеження, спрямовані на виявлення збудника захворювання», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, гострі кишкові інфекції (ГКІ) — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.

Вони передаються через вживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Серед найпоширеніших симптомів ГКІ: слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При виявленні таких симптомів варто одразу звернутися до сімейного лікаря.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що навчальні заклади Бучі зібрали більше 100 тисяч гривень на підтримку військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору