Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Малеча Ірпеня повернулася з відпочинку у польському місті Ґужно

Із супроводом польських вихователів 46 ірпінчан провели насичений тиждень у місті Ґужно, де вони брали участь у майстер-класах з виготовлення мила та вивчали екологічні стежки, а також відвідували інтеграційні зустрічі, долучались до спортивних змагань та насолоджувались вечорами біля багаття.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінського міського голову Олександра Маркушина.

Зазначається, що діти побували на екскурсії у містах Бродниця та Торунь. А в День Незалежності України вони взяли участь у польсько-українському заході, відвідали місцеву школу та записали привітальне відео для рідного міста-героя Ірпеня.

До того ж їх запросили на засідання асамблеї, що відбулася в рамках офіційного партнерства Бидгоща та шотландського регіону Файф.

Минулого року місцеві жителі зібрали допомогу для української малечі та організували гуманітарний конвой через всю Європу до наших західних кордонів. А цьогоріч діти змогли вже особисто подякувати за подарунки представникам шотландського Файфу.

«Від себе і батьків я хочу подякувати нашим друзям з Польщі за цей відпочинок для наших дітей. В умовах повномасштабної війни, масштабних тривог, обстрілів, щоденних страшних новин як ніколи важливо давати малечі перепочити, перезарядитись, побачити, що світ їх підтримує і що ми теж зможемо знову так жити. Окремо хочу висловити слова вдячності Почесному консулу України в Бидгощі Кшиштофу Сікорі та Маршалу Куявсько-Поморського воєводства Пьотру Цалбецькому за організацію поїздки для маленьких ірпінчан», – написав Олександр Маркушин.

Діти з Ірпеня активно відпочили у Польщі

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 6 вересня в Ірпені повністю перекриють Гостомельське шосе від перехрестя вулиць Котляревського та Северинівської до Гостомеля.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору