Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Президент України нагородив орденом «За мужність» чотирьох бучанців посмертно

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня указом від №433/2023 чотирьох бучанців, які мужньо боронили землю від російських окупантів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанського міського голову Анатолія Федорука.

Рустам Баркар

• Рустаму Баркару було 42 роки. До Великої війни був будівельником. У травні 2022 року став вогнеметником вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Солдат загинув у Донецькій області у січні цього року.

Андрій Дзюбенко

• На День Незалежності у 22-му році назавжди відійшов у вічність бучанець Андрій Дзюбенко, який попав під артилерійський обстріл. Позивний «Баркас». Загинув на Донеччині.

Дмитро Кириченко

• «Воля» – такий позивний був у Дмитра Кириченка, механіка-водія саперного батальйону, сапера. Дмитро пішов добровольцем у березні 2022 року. Залишилася дружина та донька Мар’яна. «Волю» та його побратимів накрила ворожа артилерія. Дмитро загинув у грудні 2022.

Юрій Стяглюк

• Стяглюк Юрій, позивний «Джокер». Серце бійця також зупинилося на День Незалежності у 2022. Потрапив під артилерійський обстріл у Марʼїнці, що на Донеччині, під час виконання бойового завдання. У Юрія залишилась дружина.

«За вільну Україну вони віддали найцінніше – життя. Клята війна забирає найкращих. Вічна пам‘ять і слава Героям», – пише Федорук.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що навчальні заклади Бучі зібрали більше 100 тисяч гривень на підтримку військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору