Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бородянці шкільну лінійку провели в супроводі класичної музики

День знань у Бородянському академічному ліцеї №1 урочисто відкрила поліція охорони Київщини та оркестр “Київ класик”. Після двох років дистанційного навчання в онлайн-форматі пролунав перший дзвоник, а згодом і кілька композицій світової та української класики. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис Управління поліції охорони в Київській області.

Розпочалося свято з вірша, що написав Володимир Дудар, переможець конкурсу поезії, організованого поліцією охорони. Як зазначається у дописі, усі присутні на святі мали змогу насолодитися класичною музикою, зокрема такими творами, як: «Червона калина», твори Моцарта та «Ніч, яка місячна».

На честь свята дітям подарували не тільки приємні емоції та сеанс музикотерапії, а й яскраві повітряні кульки

Оркестр “Київ класик” реалізовує проєкт “Психологічне відновлення постраждалих внаслідок російського вторгнення” — вони проводять публічні сеанси музикотерапії, над розробкою яких працювали не тільки музиканти, а й психологи.

Артист ЮНЕСКО в ім’я миру, народний артист України, диригент оркестру Герман Макаренко

«Розпочинати Перший дзвоник для нас величезна відповідальність. Сьогодні ми приїхали з гостями. Діячами музичної майстерності, які подарують вам декілька композицій світової та української творчості. Це буде не просто виступ. А сеанс музикотерапії. Адже музика лікує, надихає. Нехай сьогодні музика надихне вас, подарує сил на успішний навчальний рік», — зауважив заступник начальника Бучанського районного відділу Управління поліції охорони Київщини Євгеній Плиско.

Раніше “Інформатор БІГ” повідомляв про те, що у Ворзелі відзначили День селища та зібрали кошти на ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору