Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині планують провести профілактику проти сказу для диких тварин

На Київщині проведуть осінню кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

«З метою виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин в Київській області у 2023 році, а також профілактики та зменшення захворюваності на сказ в дикій фауні, у другій половині вересня та протягом жовтня 2023 року на Київщині буде проводитися осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу.

Для імунізації тварин від сказу буде використано пероральну вакцину українського виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).

Цього року, у зв’язку із введенням воєнного стану, усі роботи розповсюдження вакцини будуть здійснені без застосування авіації.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі триває підготовка систем теплопостачання до осінньо-зимового періоду. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору