Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Києві попрощалися із надзвичайником, який загинув у перший день окупації Гостомеля

8 вересня у Києві відбулося прощання із рятувальником, начальником 30-ї пожежної частини Гостомеля Русланом Кошовим, який загинув у перші дні вторгнення росіян на Київщину.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ДСНС.

Зазначається, що вшанувати памʼять Героя прибули: керівництво ДСНС, колеги, рідні та друзі.

«Руслан був першим рятувальником, який загинув у перший день повномасштабного вторгнення рф на територію України. Він віддав найцінніше – життя, намагаючись врятували своїх колег. Ми не маємо права забути його подвиг. Наш обов’язок – підтримувати родину героя, адже це наша спільна втрата. Ми платимо вкрай високу ціну за нашу свободу. І я дякую кожному, хто сьогодні працює заради нашої Перемоги», – сказав тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС Володимир Демчук.

Працівник ДСНС загинув під час вторгнення росіян на Київщину

Відомо, що 24 лютого 2022 року російські окупанти здійснили спробу захоплення аеропорту «Антонов» в смт. Гостомель, на території якого знаходилась 30-та пожежна частина. Начальник частини Руслан Кошовий, намагаючись врятувати свій особовий склад та пожежну техніку, потрапив під ворожий обстріл. Руслан отримав надскладні поранення, несумісні з життям, та загинув. Тіло рятувальника окупанти тоді не дозволили забрати. Його не було знайдено і після деокупації Гостомеля. І лише тепер з’явилася можливість гідно поховати героя.

Посмертно чоловіку присвоєно звання полковник служби цивільного захисту та нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Ім’ям Руслана Кошового назвали моторний човен ДСНС, за допомогою якого колеги продовжують його справу.

«Кожна втрата для рятувальної родини непоправна. Ми завжди пам’ятатимемо всіх, хто віддав своє життя заради Батьківщини! Вічна пам’ять героям!» – наголосили в ДСНС.

Прощання з загиблим героєм

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанська громада передала на фронт чергову гуманітарну допомогу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору