Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Блоги

Музейні цікавинки. Дивовижні мушлі

Можете уявити собі намистечко, у якому – шестикілограмова  перлина? Звісно, для прикраси вона на підходить, а тим часом існує, і це – навіть не найбільша перлина у світі! 

Про це Інформатор БІГ дізнався у Музеї мушель, що в хорватському містечку Макарська. Тут зібрано різноманітні мушлі, знайдені у багатьох морях і океанах світу, і немало експонатів вражає своєю неймовірністю.

Ми побачили велетенську мушлю, розміром з немалу раковину для ванни. В одній з таких і виросла перлина вагою шість кілограмів, а на одному з аукціонів за неї віддали сім мільйонів доларів!

Ось у подібній мушлі й виросла 6-кілограмова перлина

Ми знайшли й докладнішу інформацію про цю дивовижну знахідку.

“Неймовірне диво природи — перлину Аллаха (Лао-Цзи). Її знайшли в 1934 році на Філіппінах (острів Палаван). Важила вона 6,37 кг, а в діаметрі становила майже 24 сантиметри. У перлини була неправильна форма, і блиском вона не вирізнялася, але це не скасовувало унікальності виробу”, – зазначає джерело.

Розмаїття мушель вражає!

А тепер уявіть собі мушлі розміром зі столову тарілку, та навіть глибоку миску – такі витвори природи ми також побачили у Музеї мушель. Вочевидь, якби давні люди мали потребу у посуді, вони б швидко сформували собі цілий “столовий сервіз”.

Загалом світовий океан дивує розмаїттям форм і розмірів мушель. Ці дива природи варто побачити!

Топ-5 найбільших у світі перлин:

  • перлина Аллаха;
  • Пелегріна;
  • Перегріна;
  • Велика рожева перлина;
    нова рекордсменка вагою 34 кг, назви ще не отримала.

Правда, ці мушлі формою нагадують посуд?

Раніше  Інформатор БІГ розповідав, що на Київщині й досі рибалять на човнах-довбанках

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото автора 

Нагору