Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині за вихідні сталося 80 пожеж в екосистемах – ДСНС

На території Київщини за вихідні відбулось 80 пожеж в екосистемах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на пресслужбу ГУ ДСНС України у Київській області.

Зазначається, що на території Київщини відбулось 80 пожеж в екосистемах на загальній площі 19 Га з них, зокрема: 

   43 – загорання трави,

 • 9 – сміття, 

 • 2 – торфу, 

 • 3 – на сільгоспугіддях, 

 • 1 – лісу.

 В результаті, 1 людина загибла, 1 постраждала, а одну було врятовано.

«На жаль, не всі громадяни прислухаються до порад рятувальників і продовжують спалювати суху рослинність, завдаючи непоправної шкоди природі. Адже більшість спалахів на відкритих територіях відбувається через необережне поводження з вогнем людей.Палії трави зараз нічим не кращі за окупантів, які так само знищують нашу країну», — йдеться у дописі.

Надзвичайники намагаються ліквідувати вогонь

Надзвичайники вкотре закликають мешканців області бути відповідальними. Насамперед, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими спорудами, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

«ДСНС закликає! Не завдавайте непоправної шкоди ні собі, ні оточуючим! І нагадує, що згідно із законодавством України, за умисний підпал сухої рослинності або її залишків люди, винні у підпалі, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність», – пише пресслужба.

Працівники ДСНС попереджають про небезпеку

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині відновлять 97 об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору