Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Корисне

Відтепер українську літературу можна вивчати у MEGOGO

У додатку MEGOGO у розділі “Аудіо” з’явилося понад 250 творів української літератури, які можна прослухати абсолютно безкоштовно.  

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Мінстерство освіти і науки України.

Зазначається, що спільний проєкт Міністерства освіти і науки, медіасервісу MEGOGO, Мінцифри та Дія.Освіта “Укрліт” створений для учнів 5-11 класів. У межах цього проєкту було озвучено понад 250 творів українських письменників, а їхня загальна тривалість понад 108 годин.

Твори можна знайти у застосунку MEGOGO у розділі “Аудіо”. Сформовано перелік озвученої літератури згідно з чинною програмою для загальноосвітніх навчальних закладів України, зокрема:

  • “Крила”, Ліна Костенко
  • “Кайдашева сім’я”, Іван Нечуй-Левицький
  • “Тіні забутих предків”, Михайло Коцюбинський
  • “Я (Романтика)”, Микола Хвильовий
  • “Місто”, Валер’ян Підмогильний

Об’ємні твори, такі як “Енеїда” Іван Котляревського, «Майстер корабля» Юрія Яновського, «Зачарована Десна» Олександра Довженка команда MEGOGO AUDIO пропонують вивчати у форматі короткого переказу. Згодом у застосунку з’являтимуться твори в повному обсязі та нові, яких ще немає на платформі.

Працювали над озвучуванням творів відомі диктори та професійні актори: Володимир Дантес, Олександр Педан, Roxolana, Alyona Alyona, Антоніо Лукіч, Григорій Бакланов, Тімур Мірошниченко, Ната Жижченко (лідерка гурту ONUKA), Павло Буковський, Олександра Кравченко, Артем Каюн, Тетяна Каюн, Володимир Гурін, Людмила Чіркова, Роман Куліш, Вероніка Хникіна.

Раніше “Інформатор БІГ” розповідав, що в Ірпені збирають кров на День донора

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору