Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині офіційно розпочалася осіння кампанія з пероральної імунізації від сказу диких тварин

У другій половині вересня та протягом жовтня 2023 року на Київщині буде проводитися осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області.

Осіння кампанія пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу в Київській області буде проводитися наземним розподілом, а саме робочі групи вручну розкладатимуть принади з вакциною з обов’язковим урахуванням особливостей дії воєнного стану та заходів мінної безпеки. Принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із районними військовими адміністраціями (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг).

Планується охопити територію площею 8590,00 кв. км, на якій буде розкладено 214750 принад з вакциною (з розрахунку 25 приманок на 1 кв. км).

Цього року у зв’язку із введенням воєнного стану, усі роботи розповсюдження вакцини будуть здійснені без застосування авіації.

Для імунізації тварин від сказу буде використано пероральну вакцину українського виробника ТОВ “Укрветпромпостач” (м. Бровари).

Нагадаємо, пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліція розшукала мешканця Київщини, який наїхав на собаку та втік.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору