Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Вакцинація дітей Київщини: що відомо

У Київській області триває загальнонаціональна кампанія вакцинації дітей проти кору. Наразі працюють 274 пункти щеплень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на брифінг представників Київської обласної військової адміністрації – в. о. директора Департаменту охорони здоров’я КОВА Любов Крикливець та завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ Валентина Ліпчанчук.

Зазначається, що під особливою увагою перебувають діти віком від 2 до 17 років, які з будь-яких причин пропустили планове щеплення за Національним календарем щеплень. 

«Наразі загальний обсяг щеплень від кору дитячого населення виконано менш ніж на 40%. Усього по області проведено 5 696 щеплень при запланованому обсязі – 14 696 щеплень. Серед дитячого населення всього щеплено 5 023 дитини, або 40,5%, від запланованої кількості. Загалом у планах вакцинувати 12 390 дітей. Низькі обсяги охоплення щепленнями у всіх вікових групах загрожують виникненню на території області спалаху захворювання на кір», – сказала Валентина Ліпчанчук.

У КОВА наголошують, що  щеплення захищає не тільки вакциновану дитину, а й дітей, які через медичні протипоказання не можуть їх мати. Тому не слід відкладати щеплення дитини, щоб захистити її здоров’я.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині розпочалася кампанія з пероральної імунізації від сказу диких тварин.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору