Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінь святкує свій День

16 вересня на честь Дня міста в Ірпені вперше підняли прапор міста-героя.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина.

День міста в Ірпені традиційно відзначається у другу неділю вересня.

«Коли було вторгнення в Ірпінь – ми не могли собі уявити, що місто може бути здано, що ми залишимо місто… Ми з цим не погодилися! Ми готові були захищати його до останньої краплі крові! Ми не могли собі уявити, що в центрі міста міг би висіти російський терористичний прапор. І головне – не допустили! В нас єдиний прапор – жовто-блакитний, наш український. Це була одна з найважливіших перемог у Київській області – саме Ірпінь не дав захопити Київ. Завдяки нашим Героям, завдяки хлопцям, яких, на жаль, немає з нами. Я хочу, щоб ми завжди це пам’ятали! Сьогодні стоїть завдання відбудувати наше місто і я впевнений – ми з ним упораємося! Звичайно, в мене є величезне бажання, як і у кожного з вас, щоб наступний день міста-героя Ірпеня ми святкували з перемогою у мирній Україні. Дякую збройним силам, що не пускають сюди ворога. Разом до Перемоги та Слава Україні!», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, що почесну відзнаку «Місто-герой України» Ірпеню присвоєно 24 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінь відвідала делегація з Південної Кореї.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору