Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Підрядник незаконно заволодів майже 800 тис. гривень під час ремонту нежитлового приміщення

На Київщині судитимуть підрядника за незаконне заволодіння майже 800 тис. грн під час ремонту притулку для осіб, що постраждали від насильства.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис Київської обласної прокуратури.

Прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом службового підроблення та заволодіння чужим майном (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Відомо, що на замовлення Білогородської сільської ради приватне товариство виконувало капітальний ремонт нежитлового приміщення. Там мали облаштувати притулок для осіб, які постраждали від насильства.

Як виявилося, підрядник є діючим адвокатом, тому по завершенню робіт він вніс неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт в офіційну документацію. Інспектор з технагляду затвердив документ, внаслідок чого до суду було скреовано обвинувальний акт за фактами службового підроблення та пособництва у заволодінні чужим майном (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За висновками експертизи, це завдало збитків державі майже на 800 тис. гривень.

Раніше “Інформатор БІГ” розповідав, що на Київщині авто підірвалось на міні, внаслідок чого загинув водій.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору