Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені запустили акцію “Подаруй бібліотеці книгу”

До Всеукраїнського дня бібліотек, який святкують 30 вересня, мешканців Ірпеня закликають подарувати книги бібліотекам громади. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис голови Ірпінської міської ради Олександра Маркушина.

Зазначається, що до Ірпінської міської публічної бібліотеки імені Максима Рильського навідується понад 5 000 читачів щомісяця. Майже половина з них — постійні відвідувачі, ще третина — школярі, що щукають для себе пізнавальну літературу.

З початку цього року фонди бібліотеки поповнилися на 1128 нових книг. Загалом, після деокупації міста до бібліотеки надійшло близько 2944 книг. Проте, з початку повномасштабного вторгення було вилучено понад 10 500 книг, що написані російською мовою.

Усіх охочих закликають взяти участь в акції та подарувати бібліотеці книжки, щоб заповнити спустошені після списання попередніх книг, полиці. Як зазначено у дописі, головна умова — книга має бути написана українською чи будь-якою іноземною мовою. Література, що буде написана мовою окупанта не прийматиметься.

Раніше “Інформатор БІГ” повідомляв про те, що у Бучі з’явиться нова школа бойових мистецтв.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору