Коломия До сайту

По всій Київщині працюють локації активних парків

На Київщині продовжує діяти програма із залучення всіх верств населення до здорового способу життя та активного відпочинку “Активні парки – локації здорової України”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

У рамках її реалізації на сьогодні в усіх 7 районах Київської області функціонують локації активних парків, які розташовані у скверах та парках.

«На локаціях працює 71 координатор, п’ятеро з них – учасники бойових дій. Оскільки спорт допомагає покращувати ментальне здоров’я та психоемоційний стан людини, то вони залучають до активностей своїх побратимів, ветеранів війни», – йдеться у дописі.

Для того, щоб залучити якомога більше мешканців громад до систематичних рекреаційних тренувань, координатори проводять різноманітні рухові активності та спортивні заходи, активні вихідні й сімейні старти. Йдеться про ігрові види спорту та марафони, зокрема скандинавська ходьба, легкоатлетичні пробіги, велоперегони тощо. Також вони консультують людей у питаннях фізичного виховання й на постійній основі координатори проводять тренування на локаціях.

Нагадаємо, основною метою програми “Активні парки – локації здорової України” є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення. Її реалізація здійснюється у межах проєкту Президента України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі відбудеться благодійний фестиваль для ВПО.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко