Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Сьогодні в Україні вшановують жертв трагедії у Бабиному Яру

29 вересня Україна вшановує пам’ять загиблих у Бабиному Яру на честь 82-ї роковини трагедії, коли під час окупації Києва, у ході Другої світової війни, фашисти розстрілювали щоденно на цьому місці людей понад два роки поспіль. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на начальника КМВА Сергія Попко.

Відомо, що протягом двох днів 29-30 вересня 1941 року було знищено близько 34 тис. євреїв. А упродовж двох років німецької окупації загинуло майже 100 тис. євреїв, ромів, українських націоналістів, полонених тощо. Наразі Бабин Яр є уособленням нацистської політики масового знищення населення.

«А сьогодні на Бабин Яр падають уламки ракет, посланих московським режимом на мирних українців. В окупованих українських містах відбуваються масові страти, вбивства з особливою жорстокістю, фізичні та моральні тортури, спалювання тіл з метою приховати свої злочини, викрадення та вивезення людей, зокрема дітей. російська федерація знову принесла війну і геноцид на українську землю. Нацизм в росії відроджується в рашизмі, сповідуючи ту ж саму політику та застосовуючи практично ті ж самі методи – загарбувати, вбивати, нищити, брехати, і знову нищити докази і свідків своїх лиходійств», — сказав  Сергій Попко.

Нагадаємо, що до 82-ї річниці трагедії у Бабиному Яру Український інститут національної пам’яті, Світовий Конґрес Українців, Державна служба України з етнополітики та свободи совісті за підтримки Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» 29 вересня о 14:30 проведуть спільний міжрелігійний захід на вшанування пам’яті загиблих.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору