Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі відбувся захід до Дня захисників та захисниць України

1 жовтня Управління поліції охорони Київщини разом з оркестром «Київ класик» привітали мешканців Бучанщини з Днем захисників та захисниць України та розпочали урочисту частину нагородження героїв міста.

Про це Інформатору БІГ  повідомила пресслужба Управління поліції охорони в Київській області.

«Для нас величезна відповідальність у цей день вітати тих, хто тримають небо над Україною. Згадати героїв, що назавжди залишились в строю. Та, звісно, підтримати кожного мешканця Бучі, яким довелось пережити окупацію. Сьогодні пролунають патріотичні вірші, що писали для наших воїнів українці та пролунає музика, що заспокоює, надихає, лікує», – у своїй промові зауважив заступник начальника Бучанського районного відділу Управління поліції охорони Київщини Євгеній Плиско.

Діти Бучанщини радіють святу

Для мешканців та гостей пролунали такі витвори мистецтва, як: «Червона калина», твори Моцарта, композиції Астора П’яццоллі, арія «Summertime» та «Ніч, яка місячна».

«В рамках проєкту «Психологічне відновлення постраждалих внаслідок російського вторгнення», який реалізує оркестр «Київ класик» за підтримки Українського культурного фонду та поліції охорони Київщини, всі твори ми опрацьовували з психологами аби створити справжній музичний сеанс. Для кожного нашого виступу підбиралась музика, яка несе позитив, яка несе гармонію аби підтримати кожного, хто постраждав внаслідок російської агресії», — розповів артист ЮНЕСКО в ім’я миру, народний артист України, диригент оркестру Герман Макаренко.

У Бучі відбувся цікавий захід

Між композиціями лунали вірші у професійній озвучці, які написали учасники конкурсу поезії, що проводила поліція охорони. Після урочистого відкриття Бучанська міська рада нагородила почесними відзнаками захисників та захисниць, волонтерів, громадських діячів, які з перших днів початку повномасштабного наступу вийшли на захист рідного міста, на допомогу містянам.

Місцями лунали несамовиті оплески, сльози текли по щоці, навіть, найсильнішого воїна та щиро здіймались слова «Слава Україні! Героям слава!»

Молодь Бучанщини не цурається рідної патріотичної символіки

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що до Бучі завітав міністр оборони Естонії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору