Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

За вбивство мирних жителів у Бучі загарбник став “героєм росії”

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який отримав «героя росії» за вбивство мирних жителів у Бучі під час окупації Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу Служби безпеки України.

Зазначається, що співробітники СБУ встановила особу ще одного військового рф, причетного до масових катувань та вбивства мирних жителів під час тимчасової окупації Київської області.

“Зловмисником є лейтенант Нурсултан Муссагалеєв – командир розвідувального взводу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії зс рф (м. Псков). 24 лютого 2022 року він у складі окупаційних угруповань росії перетнув північний кордон України і прибув до Бучанського району для підготовки до наступу на Київ”, – розповіли в СБУ.

І деталізували, яку нагороду отримав рашист за свої страшні “подвиги” після того, як окупанти втекли з  Київщини: так, вище військово-політичне керівництво рф нагородило Муссагалеєва зіркою «героя росії», а також медаллю «за бойові відзнаки».

Рашист під час перебування на території Бучанської громади був учасником так званих «зачисток» – каральних заходів, спрямованих на придушення руху опору та залякування людей.

Під час  однієї із “зачисток” командир російського розвідувального взводу наказав підлеглим викрасти 29-річного місцевого жителя, який саме проїжджав через ворожий блокпост.на автівці.

Окупанти вивезли чоловіка до лісу неподалік Дмитрівки, де довго і жорстоко катували, а потім за наказом Муссагалеєва вбили,  покинувши тіло на місці розстрілу.

 

“У результаті розслідування цього злочину Служба безпеки отримала свідчення російського полоненого, який на початку повномасштабного вторгнення рф перебував у складі підрозділу фігуранта. Військовополонений підтвердив факт катувань і розстрілу мешканця Бучанського району.Також встановлено особи ще двох підлеглих Муссагалеєва, які розстріляли потерпілого. Ними виявились заступник командира взводу окупантів старший сержант Олексій Колесніков та командир 2-го відділення ворожого підрозділу сержант Олександр Вісєлков”, – наголошують в СБУ.

СБУ ідентифікувала рашистів

І зазначають, що на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Муссагалеєву та двом його спільникам про підозру за ч. 1 ст. 28 та чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що СБУ затримала у Києві агента фсб, який планував вступити до школи «Армії дронів».

Також Інформатор БІГ повідомляв, що контррозвідка СБУ викрила ще одну чиновницю, яка добровільно пішла на співпрацю з рф під час окупації правобережної частини Херсонщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору