Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Стрілянина з пістолета на дорозі: суд визнав стрільця не винуватим

Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав чоловіка невинуватим у хуліганстві, скоєному 6 липня 2021 року у Вишневому.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на ресурс «Судовий репортер».

Зазначається, що суд виніс вирок 6 жовтня.

Й справі йдеться про те, що коли 6 липня 2021 року  приблизно о 18 годині обвинувачений їхав на своєму авто вулицею Київська у Вишневому, він законфліктував з іншим водієм, і в результаті  зробив не менше двох пострілів у напрямку його машини. У тій автівці окрім водія був і пасажир.

Правоохоронці висунули версію, що це були  хуліганські дії, внаслідок яких виникла реальна загроза для життя та здоровʼя людей.

“У судовому засіданні водій вину не визнав і розповів, що того дня їхав у машині з дружиною і товаришем. У дзеркало він побачив, як позаду з однієї смуги в іншу перелаштовується мікроавтобус білого кольору. Потім це авто наблизилося і створило йому аварійну ситуацію, тому він подав йому звуковий сигнал. У відповідь водій білої машини почав показувати жестами, щоб обвинувачений зупинився, погрожував і підʼїхав ще ближче та вилив через автомобільний люк якусь рідину, яка потрапила у салон автомобіля та в очі дружини обвинуваченого. Тому обвинувачений дістав пістолет та зробив два постріли через люк автомобіля в повітря, щоб відлякати кривдника. Після цього ряд авто почав просуватись і вони поїхали забирати дитину з садочоку. Наступного ранку до чоловіка прийшли поліціянти і почали проводити обшук. Обвинувачений пояснив, що дії водія іншого авто сприймав як реальну загрозу, був впевнений, що той хотів нанести йому фізичні ушкодження”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що після конфлікту дружина обвинуваченого поскаржилась на проблеми з очима,  лікар виявив у неї опіки сітківки. У судовому засіданні вона підвтердила версію подій свого чоловіка що А саме, що водій мікроавтобуса  погрожував їм та вів себе неадекватно, яерез відкрите вікно ще й  вилив на неї яку невідому рідину тощо   Тож чоловік дістав пістолет і вистрелив двічі у повітря.

“Водій мікроавтобуса у судовому засіданні стверджував, що обвинувачений підрізав його та вклинився в його смугу для руху. Потім на світлофорі ще раз підрізав і потім із вікна цього автомобіля вилетів недопалок. Потерпілий визнав, що, зупинившись на наступному світлофорі, відкрив пляшку з водою та вилив воду на сусідній автомобіль, щоб припинити агресію, яка полягала у непристойних жестах та вигуках. Після цього у дзеркало побачив руку з пістолетом та почув два постріли і звуки потрапляння в автомобіль. Працівники поліції, прибувши на місце, зафіксували вмʼятини та подряпини на капоті.Як вбачається із матеріалів справи, на змивах з переднього правого крила автомобіля слідів продуктів пострілу не виявлено,” – зазначає “Судовий репортер”.

Проаналізувавши все, суд дійшов переконання про відсутність в діях обвинуваченого складу злочину.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у ніч з 11 на 12 жовтня бійці бригади територіальної оборони виявили на Сумщині  диверсійну розвідувальну групу противника.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору