Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Делегація країн Глобального Півдня відвідала Ірпінь

Делегація країн Глобального Півдня оглянула місця воєнних злочинів російських загарбників в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина.

«Мав честь вітати в Ірпені найбільшу за часи незалежності України делегацію країн Глобального Півдня, яка завітала до нашого міста у рамках CRIMEA GLOBAL conference. 35 представників громадського та урядового секторів країн Перської затоки, Африки, Малайзії, Індонезії, Південної Америки оглянули місця воєнних злочинів росіян у нашому місті», – сказав Маркушин.

Мер міста наголошує, що делегація не приховувала шоку від побаченого та зізналася, що у їхніх державах країна-терорист має потужний інформаційний вплив і війна в Україні висвітлюється недостатньо.

«Сьогодні дипломати України мають чітке завдання від Президента Зеленського – розширювати географію країн, які підтримують Україну в ООН та в інших міжнародних інституціях. Саме тому перед початком великої конференції ми привезли сюди делегатів. Тепер вони побачили усе на власні очі та поспілкувалися з очільником міста, яке так сильно постраждало від агресії росіян», – сказала постійний представник Президента України у Автономній Республіці Крим Таміла Ташева під час огляду гостями Романівського мосту.

До того ж мер Ірпеня подякував делегації за увагу до героїчної історії міста, а також висловив сподівання на їхню всебічну підтримку України у своїх країнах.

Таміла Ташева разом з мером міста Ірпінь

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанський Ліцей став єдиним еко-сертифікованим навчальним закладом країни.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору