Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Мінна безпека: стартував гуманітарний проєкт для школярів

Учора, 16 жовтня, у Вишнівському академічному ліцеї № 2 стартував гуманітарний проєкт “Зменшення ризиків травмувань та загибелі дітей від вибухонебезпечних предметів”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що цей проєкт реалізовує Київська ОВА обласною за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Упродовж цього навчального року заплановано охопити заняттями з мінної безпеки 160 закладів середньої освіти Київської області.

“Організацію і проведення занять з мінної безпеки забезпечує тренерський склад громадської організації “Ліга офіцерів”, який пройшов відповідний курс підготовки у Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України”, – йдеться у повідомленні.

Директор Департаменту освіти і науки Київської обласної державної (військової) адміністрації Ярослава Тростянська, відкриваючи проєкт, наголосила на важливості навчання дітей правильним діям у разі мінної небезпеки, та подякувала уряду США за підтримку  громад Київщини, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

“Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні виступив фундатором у проведенні в 2022/2023 навчальному році занять з мінної безпеки у 131-му закладі середньої освіти Київської області. У цьому навчальному році географія американської підтримки розширилась та має охопити не лише Київську, а й Чернігівську область”, – зазначають у Генштабі ЗСУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Держприкордонслужба отримала 500 комплектів сучасних радіостанцій від Євросоюзу. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору