Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині запрацював перший мобільний клас безпеки

17 жовтня у Київській області почав роботу спеціально обладнаний пересувний клас безпеки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу ДСНС Київщини.

Зазначається, що клас безпеки рятувальники Київщини отримали нещодавно завдяки спільному проєкту Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України, створеному за ініціативи МВС та підтримки ЮНІСЕФ, який  має на меті донести до дітей у доступній формі правила безпечної поведінки під час війни.

У мобільних класах діти зможуть вивчати мінну та пожежну безпеку, надання домедичної допомоги, правила дорожнього руху тощо. Найважливішим є те, що навчатися у такому класі зможуть діти у найвіддаленіших населених пунктах Київської області.

Першими, хто побував на уроці у мобільному класі безпеки, стали учні Вишнівського ліцею “ІДЕАЛ та Вишнівського академічного ліцею “Основа”. Тут рятувальники та поліцейські провели для дітей лекції з мінної та пожежної безпеки із залученням інтерактивних інструментів та форматів. Після цього учні на практиці вчилися надавати медичну допомогу, правильно перейти дорогу, загасити умовну пожежу, скористатися вогнегасником, подолати смугу перешкод.

У ДСНС наголошують, що мобільний клас безпеки відвідає абсолютно усі навчальні заклади Київської області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпінській громаді оголосили марафон чистоти. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору